Prater Hauptalle

 154 ,  1 

Nem tudom már, hol olvastam, angolul talán, azt elemezte az írás, hogy lesz meg a maraton két órán belül. Egy falkát vizionált, fiatal emberekből álló falkát, persze hűvös időt, és egy kicsit eljátszott a kérdéssel, hogy vajon miből fog állni az a folyamat, amelynek a végén ki lesz választva A Vezér, aki megpróbálhatja a csapatból a két óra alatti maratont.

Igazából pont így történt, és mégsem.

Haragudtam az Ineos miatt, mert szerintem számít, hogy milyen cég mosdatja ki magát egy ilyen rekord elérésével, de emlékszem, ennek ellenére azon morfondíroztam, hogy csak ki kellene menni, ha egyszer tőlem mindössze …

Olvass tovább!

Elérhetetlenül közel, korán, de kurva későn

 289 

Vajon tényleg minden úgy történt, ahogy annak lenni kellett? Vagy csak ezzel egyszerűen könnyebbé tesszük magunknak az elfogadást afelett, amin már úgy sem tudunk változtatni? Kényszerű, és könnyű felmentés.

Óriási közhelyek előtt malmozzuk el a legtöbb időt, ez is az, de ahogy ott állok fent, messze a tó felett, az Ingóköveknél, abban a hatalmas, zümmögő csendben, mindentől és mindekitől távol, mégis olyan közel a városhoz, amelyhez néha-néha közelítve még negyvenhárom évesen is nagyobb bennem a gyomorideg, mint a nosztalgia, nem tudok nem engedni a mi-lett-volna-ha csábításának.

Egy lassan középkorú ember belátásait, frusztációját kérem számon egy tizen-huszonéves, önző, sérült, kapálodzó …

Olvass tovább!