A sós banán napja

Loading

A Mika márkájú, analóg ébresztőórát fél hétre állítottam be némi ráhagyással, de már hatkor szemgolyómmal játszott, úgyhogy az időben keléssel viszonylag kevés problémám volt, főleg, hogy két doromb és egy fülnyalás között elég hamar bedarálásra kerül a nagy lábujjam, valamint a könyököm is. Az ágy másik végéből kukira ugrás ezúttal kimaradt, mert mégsem olimpiára készülünk, aznap csak reggeliadással egybekötött hónapos retek kergetős , valamint hosszútávfutásos volt a műsor. Ebből szokás szerint én kaptam a szarabb részt, az adást és a futást. A reggeli és a retek csak a kiváltságosoknak jár.

A lejutással sem volt gond, ezúttal a Balatonra utazás egyszerűbb …

Olvass tovább!

Plusz

Loading

img-7597.JPGA szimbólumoknak hatalma van, kérem szépen. Elég régóta rajzolgatnak, mutogatnak jeleket az emberek ide-oda, kinek-hova, kezdve a barlangrajzoktól egészen a “Roly” megahipermárkájú shanghaji spuris pólomig, amire a szorgos technika most egy “+” jelent nyomott, és mint annyiszor már az emberiség történelmében, ennyi elég is, hogy megfagyjon a címzettben a szar. A szimbólumoknak hatalma van. Meg hideg is van, ez a kurva március évek óta ugyanazt a műsort nyomja, jobban koppannak a dolgok, mint decemberben.

A szarfagyasztó plusz jel nem egészen 11 km szabadon választott gyakorlatot jelent számomra a maratoni távon felül. Arról, hogy mi van felül, nekem mindössze három kilométernyi …

Olvass tovább!

Tél először

Loading

Valamikor november végén.

Amikor végre elég hideg lesz, az pontosan olyan, mint most, ahogy az tetőtér ablakait verik a hótüskék. Idebent barátságos, idebent otthonos, sárga hangulatfények tesznek bánthatatlanná az üvegen túli sötétséggel szemben. Biztonságot zúg a tévé, a hűtő, kényelmet morog a vacsora a gyomromban, feledést hoz a sündörgés, a szeretet, újraírja nap sorait a stresszfirkákkal telekarmolt füzetben az otthon.

A kesztyűm, a sapkám, a fekete, de fényvisszaverős felsőm, az államig érő cipzár, a biztos cipő, a záródó zsebek a páncélom, az összes rituálé az otthon, ami biztonságot ad és sebezhetetlenné tesz. 

Felcsatolok. Felhúzok. Betűrök. Bekötök. Beállítok. Lemegyek.

Szünetjelet sípol …

Olvass tovább!