A kilókról

 198 

Nem tudom, hova soroljam magam ezzel a nem teljesen egyéves ráhajlással a futásra, ezzel az ezeregy-két km-es éves teljesítménnyel, meg ezekkel a 140-130 km-es hónapokkal.

Mármint az nyilvánvaló, hogy kezdő vagyok, túlpörgő vagyok, legalábbis a futásról beszélés szintjén, mert ugye csinálni sokkal nehezebb, mint dumálni róla. A kérdés inkább az, hogy mire elég mindez, ha a kilók elleni harcról van szó. 

A kezdeti térdín fókusz lassan átvándorolt a pulzus-tempóval való szarakodásra, és annyira leragadtam ennél a témánál, hogy esküszöm szinte észre se vettem, hogy megindultak a kilók lefele.

Az, hogy a combomon ilyen dudrok meg gödrök lettek, azt nagyon …

Olvass tovább!

Murakami meg a Pegasus meg az Atomfutás

 204 

Ez most ilyen mindenek előtt időszak.

Itt van ez a Murakami Haruki, akit előbb ismertem idézetes naptárból, mint akárhonnan, ami jól jelzi, hogy hajlamos vagyok lemaradni a dolgokról. Az első “könyv”, amit olvasok tőle az a Miről beszélek, amikor futásról beszélek? amiben a futáson kívül semmi mágikus nincs, realizmus mondjuk annál több.

Az egész könyv alig 165 oldal, és igazából ha eszem lenne, akkor nem blogot írnék, hanem ilyen jegyzetet, hogy még ebből is pénzt csináljak, affenébe. Mindenesetre majd jól megírom a véleményem, ha eljutottam a végéig.

A Nike Pegasusban 450 km van, igazából róla már most megírnám, hogy …

Olvass tovább!