A kilókról

Loading

Nem tudom, hova soroljam magam ezzel a nem teljesen egyéves ráhajlással a futásra, ezzel az ezeregy-két km-es éves teljesítménnyel, meg ezekkel a 140-130 km-es hónapokkal.

Mármint az nyilvánvaló, hogy kezdő vagyok, túlpörgő vagyok, legalábbis a futásról beszélés szintjén, mert ugye csinálni sokkal nehezebb, mint dumálni róla. A kérdés inkább az, hogy mire elég mindez, ha a kilók elleni harcról van szó. 

A kezdeti térdín fókusz lassan átvándorolt a pulzus-tempóval való szarakodásra, és annyira leragadtam ennél a témánál, hogy esküszöm szinte észre se vettem, hogy megindultak a kilók lefele.

Az, hogy a combomon ilyen dudrok meg gödrök lettek, azt nagyon élveztem, …

Olvass tovább!

Murakami meg a Pegasus meg az Atomfutás

Loading

Ez most ilyen mindenek előtt időszak.

Itt van ez a Murakami Haruki, akit előbb ismertem idézetes naptárból, mint akárhonnan, ami jól jelzi, hogy hajlamos vagyok lemaradni a dolgokról. Az első “könyv”, amit olvasok tőle az a Miről beszélek, amikor futásról beszélek? amiben a futáson kívül semmi mágikus nincs, realizmus mondjuk annál több.

Az egész könyv alig 165 oldal, és igazából ha eszem lenne, akkor nem blogot írnék, hanem ilyen jegyzetet, hogy még ebből is pénzt csináljak, affenébe. Mindenesetre majd jól megírom a véleményem, ha eljutottam a végéig.

A Nike Pegasusban 450 km van, igazából róla már most megírnám, hogy mekkora …

Olvass tovább!

Tagadhatatlan, hogy van érzékem a drámákhoz

Loading

Péntek van, amikor mint minden normális ember, én is csak haza akarok menni, enni akarok egy agyonfaszenelt steaket és sört akarok inni, aztán még egyet.

És akkor jön a lelkiismeret, meg az alkudozás. Nem futottál, csak kétszer eddig a héten. Futok tíz kmt. Lófaszt, nem futok semmit. Éhes vagyok, szomjas vagyok. Futok holnap délelőtt. Tudod, hogy nem fogsz holnap délelőtt futni. Utána esküvőre mész, utána másnapos leszel. Futok öt kmt, és holnap délelőtt futok még egy kicsit.

Aztán csak szendvicset eszek, nem sokat, valahol már tudom, hogy ki fogok menni. Pihenek egy fél órát, lassan fél nyolc lesz. Anna hazajön …

Olvass tovább!

Garmin jeladó Polar övre, Garmin órához 2 – baj van

Loading

A harmadik alkalom után, főleg, hogy ezt most leírom, valamint, hogy előzőleg meglőttem a három screenshotot, és így egyben nézem az egészet – nincs mit tagadni: valami van, ami nem jó. 

Az első kiugrás augusztus másodikán történt, rögtön az elején. Ez a klasszikus, “túl száraz volt még a bőr” kellett, hogy legyen, csakhogy ilyen nekem még soha nem volt. Tudni kell rólam, hogy rajtam két karkörzéstől  is filmréteg képződik izzadságból. Drága apámtól örököltem. Nem segít az sem, hogy én egyelőre és újból sörhas-,  és viszonylag alkoholizmusmentesen élek, reformalakkal is ugyanúgy csöpögök.

Na mindegy, a tempógörbe alapján, mert amúgy nem emlékszem …

Olvass tovább!