Eddig vagy meddig

Loading

Azt írtam a legutolsó futáshoz címnek, jegyzetnek, akárminek, hogy az a legbiztosabb jele annak, hogy elkezdtem futni, hogy vasárnap csak azért mentem 15 kilométert, hogy meglegyen a 100 júniusra.

 

101.JPG

 

101 lett. Persze nevetséges, semmi értelme, mint ahogy annak se, hogy mint a bulldog tapadtam a 6:30-as pace átlagra, mert legalább az legyen meg. 

Annak se, hogy egyfolytában 10 felett futottam a legutolsó orvosos forduló óta. Fejembe vettem, hogy a július 7-i nyaralásig lemegyek 84 kg-ra, leginkább azért toltam a távolságot. Nagyjából hiába, még most, vasárnap délután is rettenetes 87,7-ről indultam neki, hiába mentem be a múlt héten már 86 alá. …

Olvass tovább!

Budafoki szomszédok

Loading

Na most olyan kurva régen futottam, hogy azóta felépítettek egy fél piacot Budafokon. Úgy hívják, hogy a Budafoki Szomszédok Piaca. Ha Lenke néni még élne, azért megkérdezném, hogy mit szól ekkora plágiumhoz, mert azért lássuk be, hogy ez nem csak modorosság, hanem nyílt hadüzenet Gazdagrétnek.

A lényeg, hogy van nekem egy kék kutam a Budafoki piac mellett, ami egyébként tök jó. Mármint a piac is, mert igazi hagyományos (kézműves, kézműves, kézműves) kofás, kipakolós piac, a kis átjárók felé boruló ernyőkkel, meg 1960 óta a drágulásra panaszkodó, kosaras, nyugdíjas nénikkel. Meg a kút is jó, mert igaz, hogy néha elgurult, rohadt …

Olvass tovább!

K&H mozdulj! – autós szemszögből

Loading

Nem vagyok az a  napi szinten, munkába kocsival járós típus. Elhiszem, hogy vannak azok az élethelyzetek, amikor ez elkerülhetetlen, vagy egyszerűen akkora hátránnyal jár a tömegközlekedés, hogy ezerszer inkább kocsiba ül az ember, de alapvetően – ha Budapestről van szó – a tömegközlekedésben hiszek. Büdös, nem kényelmes, lassú, frusztráló? Igen, de ennek ellenére is: villamossal, földalattival közlekedem minden egyes hétköznap a XI ker. és a Hősök tere között, oda-vissza.

Ma viszont egy itt nem részletezendő ok miatt kocsival kellett mennem, főleg, azért, hogy beérjek – mert igen, szinte paradox módon, a körúti dugó ellenére, kocsival gyorsabb vagyok. 

Nem tartottam számon,  …

Olvass tovább!

KI NEM VOLT AZ ULTRABALATONON?

Loading

Ezt a kérdést a facebookot pörgetve találtam – egy definitíve nem futó ismerősöm kiabálta be a közösbe. Pontosan el tudom képzelni, hogy mennyire ellepték a falát az UB posztok és azt is, hogy kívülállóként ez mennyire idegesítő lehetett, szóval értettem és lájkoltam is az iróniát.

Értem, mert úgy általában sokszor vagyok kívülálló, most viszont bent volt a lábam az ajtórésben, és annyira iszonyú jó sztori volt az a huszonöt óra meg az apró, hogy én, aki max. félévenként tolok fel valamit a nagy kékbe, vagy hat iszonyú vicces posztot is kiraktam.

Dani pár hete keresett meg, hogy lekísérném-e a párosukatOlvass tovább!