Jelzések

 205 

Nem vagyok dühös. Azt, hogy minden rosszul sült el, ami csak rosszul sülhetett el, inkább csak jelként fogom fel. Az órám 10 km-nél lemerült, mert elfelejtettem feltölteni. Már az elején leesett, hogy ez bukta lesz, bekapcsoltam a runtasticet a telefonom. Az app szenzációs változásokon ment keresztül, főleg a külalakon rettenetesen sokat dolgoztak mostanában.

Sokkal nagyobb baj volt, hogy tizenötnél a bal lábam vádlijában, az a feszítő ín, azt mondta, hogy szevasz, ez most nekem nem kell. Ha baj volt, azt mindig a jobb lábam produlkálta eddig, nem tudom, ez most honnan jött. 17-ig elmentem, de ott volt a vége. …

Olvass tovább!

Csepel-Szigetszentmiklós-Világvége-Soroksár-Pesterzsébet-Csepel

 175 

Hiányozhat a kerted, a kisvárosod, a falud nyugalma. Zavarhat a rengeteg ember, a túl sok inger, az állandó zaj. Ezerféleképpen meg lehet utálni Budapestet, de a legegyszerűbb módja, ha esélyt sem ad neki az embert. Milliószor hallottam, ki tudja hány embertől, hogy utálja “Pestet”. És közben ki nem mozdultak a hetedik, nyolcadik, tizenakárhányadik kerületből, megvolt a napi rutinjuk két végpont között, és egy centi esélyt nem adtak valami másnak, se maguknak, se a városnak. Amint tehették, hazautaztak, legyen az csak hétvégére, vagy örökre.

Persze ez csak egyféle történet, biztos vannak más okok is, de ez az egy, ez mindig …

Olvass tovább!