5 km

Loading

Tegnap két dolog történt velem: magamhoz képest egy egészen jó, és kiegyensúlyozott 5 km-t futottam magamhoz képest, valamint neten beleszerettem a Nike(!!!) Pegasusba.

Az 5 km-rel az van, ami általában lenni szokott. Hosszú hanyatlás után, azért csak el szoktam kezdeni fejlődni, majd háromnegyed hónapra különböző okoknál fogva nem megyek futni – a különböző okok általában a térdem szokott lenni -, és mikor újra visszatérek az utcára, akkor kicsit szarabbul megy minden, mint az előző visszatérésem elején.

Múlt héten nem tudom, milyen indíttatásból (de igen: lusta voltam messzebb menni, kifelé futni) a Bikás park felé futottam, és ott be is álltam …

Olvass tovább!

Normafa intervall

Loading

Gőzöm nincs, hogy mennyivel voltam előrébb azzal, hogy tegnap felmentem Normafára, szerintem ilyenkor a fák sem harapnak rá CO2 kovalens kötéseire annyira (bár gondolom a szálló porban egy darab széndioxid molekula nincs, na mindegy) és önmagában ez a 470 méter tengerszint feletti magasság nem tudom, hogy mire elég. De ha már az ötödik kerületbe mentem egy fejvadászhoz, és úgy gondoltam, ha ott már csak a környezet miatt is nagy lesz a stresszinput, és amúgy sem vagyok hajlandó kurva nagy szmogban futni, akkor igen, ráteszek egy lapáttal az egészre, kocsiba ülök, és az interjúról egyenesen felmegyek az indokolatlanul túlértékelt rétesárus birodalmába.…

Olvass tovább!

Budapesti szmogtérkép

Loading

Nem túl régóta, de sajnos függő lettem. Szerintem valami blogposzt miatt kezdtem el, ahol valaki leugatott valakit, hogy az autók között fut, de az is lehet, hogy csak simán odatévedtem, vagy akár be is mondhatták a rádióban, hogy napok óta rossz a levegő, én meg megnéztem. Azóta érzem, hogy ég a tüdőm, meg, hogy csak a félig működik, mert tele van fekete szarral.

Ma reggel is felmentem, és

legszennykep2.jpg

BÁMM! Menjél futni. Szevasz.

Különben az országos nemhóhelyzet sem néz ki jobban:

legszennykep3.jpg

Pécs környékének egyébként meglehetősen gyakran van ilyen piros bohócorra, ami már csak a bortermelés (Szekszárdra szavazok) miatt is aggaszt, és …

Olvass tovább!

Spuri Mordorba

Loading

photo-guy-mordor.jpgElőször az jut eszembe,hogy biztos szívás Budapest nem elérhető közelségében futni, de aztán meg eszembe jut, hogy Budapesten meg sokszor szívás nem szmogos terület elérhető közelsége nélkül futni. Szóval egál. A klasszikus blogiskola tanítása szerint itt most meg kellene kérdeznem az olvasótáboromat, hogy szerintetek hol jobb futóként élni, Budapesten, vagy a fővároson kívül, de mivel lófasz nem olvas (remélem csak egyelőre, mert az vállalhatatlan lenne,ha így maradna) így inkább leírom, honnan jött ez az egész, főleg, mert így azt is elmesélhetem, hogy mekkora nyomozó vagyok.

Na, ez az egész Budapest-Nembudapest téma a Spurinál kezdődött. Olvassátok el. Én, mint neten …

Olvass tovább!

Az a kurva bizonytalanság: pulzuskontroll, meg az edzők

Loading

Önmagától a futástól én egy kurva kilót nem fogytam. Leadtam ugyan kilenc kilót, amiből kettő-három – anyám közelében, másnaposan, depressziósan négy –  állandóan visszajön, de ahhoz kellett pár hónap kínszenvedéses, fogösszeszorításos, reggelirekenyeretnemevés, nemvacsorálás is.

Eleinte lassan, majd egy-két alkalommal gyorsabban is futottam, van egy 28 perces 5 km-em, azt kb ennyi.

Majd jött a pulzuskontroll, hogy az milyen jó lesz. Mintha kezdett is volna javulni a tempó-szívverés kutyamacskája, de a térdem miatt jött egy nagyobb kihagyás, aztán azóta ott tartok, hogy lassú is lettem, és a pulzusom is kurva magas. Szevasz.

Szóval én a futástól egy szikrányit nem fejlődtem, az …

Olvass tovább!