Futás, félmaraton, új munkahely

Loading

Azért választottam a világ végét az első félmaratonom helyszínéül, mert szartam a szintidőtől, meg a záróbusztól, ami pl. ott megy a hátad mögött a kimondhatatlan és copypaste nélkül leírhatatlan vicivittitititán. Hülyék ezek a latinok. Na mindegy. Azzal az egy dologgal nem számoltam, hogy magamhoz képest picsasokat fogok fejlődni pont ebben a két hónapban, amikor – ha szűken vesszük – majdnem egy év alatt lett volna rá elég időm, de persze akkor nem történt semmi, csak a szenvedés.

Bár azóta egyre szimpatikusabb a Rotary félmaraton, ígértek balesetbiztosítást, serleget, meg hát akárhogy is, ez az ÉN félmaratonom. Az első, abból pedig …

Olvass tovább!

Első születésnap futással

Loading

Ez ilyen muszájdolog, és ha például a szilveszteri virslitől indulunk ki, akkor azt is egyből láthatjuk, hogy egyértelműen a jobbik fajta. Lehet persze ezt is idegesítően túlhúzni, mint ahogy a haverom tette, aki éppen 33 km-t futott le a 33-ik születésnapján, de ő ilyen, mint ahogy sokan ilyenek. Én hálistennek visszafogott és jólesően cinikus személyiség vagyok, aki soha nem esne abba a hibába, hogy túl komolyan vegye önmagát. Nem mellesleg nem tudnék 35 km-t futni. Eleve mekkora baromág, hogy 35 vagyok, édesjézusom, hiszen kapucnis pulcsikban és newyorkeres pólókban járok!!!

Na mindegy. annak viszont egyértelműen örülök, hogy egyértelműen részem lett a …

Olvass tovább!

Egy óra alatt

Loading

Még jó, hogy ennyi mérföldkő, meg viszonyítási alap van a futásban. Vannak egyrészt az egyéniek, ami a saját határokat értők értenek csak, és vannak azok, amiket mindenki ért. A 10 km-1 óra páros nekem tegnapig csak az utóbbiak közé tartozott, nem volt égető, vagy húsba vágó, messze voltam tőle. Aztán az lett. A Garmin azt mondta, hogy menjek ki, fussak egy órát 150-160 bpm között.

Múlt héten nagyot fejlődött a szívem, újra befért a hetes ezrek alá a 150 alatti pulzusszám. Először szerdán futottam 8 km-t 6:39-es tempóval és 147 átlagpulzussal, majd csütörtökön (ilyen is nagyon-nagyon rég volt, hogy egymás …

Olvass tovább!