A Fél, másodszorra

Loading

Az első után semennyire nem voltam képben, de ez igazából várható is volt. Lett volna, ha nem csak utólag tudatosulna ez a dolog, főleg azáltal, hogy leírom. Kedden még lefutottam hat kilométert fartlekben, ami annyit jelent, hogy becsületből négyszer-ötször belefutottam, de alapvetően még annyira kockán mozogtam, hogy nagyon nem esett jól. Nem futni, mozogni egyáltalán. Életem első félmaratoni távja után valószínűleg többet kellett volna pihenni, de hát senki nem mondta, hogy hülyegyerek, fuss le egy félmaratont, magamtól ugrottam neki, a félmaratonra való felkészülés kellős közepén. Csütörtökön álltam fejre. Aznapra négyszer hat perces intervall volt felírva a naptárba, és már előre …

Olvass tovább!

Megújul a Garmin Connect

Loading

 

Ez most sokkal érdekesebb téma, mint az a csehszlovák robotgép, valamint egy kockabenzines Skoda Favorit mozgáskultúráját felidéző fartlek, amit az első és félspontán félmaratonom után lenyomtam.

Szóval éppen felbasztam magam, mert kezdeni akartam volna valamit a Garmin Connectel. Azon kívül, hogy megnézed, hogy éppen milyen tempóban, szívritmusban, magasságokban, és térképileg hol futottál, a Garminnak kábé egy, azaz egy darab analizáló felülete van: a tevékenységek legördülő menüjében a “kimutatások”. Ami igazából nem mutat ki semmit, hanem egy egyszerű összesítő táblázatot tesz ki neked az asztalra. Annyit tudsz ezzel csinálni, hogy bizonyos mezőket pluszban betehetsz, illetve, ami nem érdekel, azt meg eltüntetheted. …

Olvass tovább!

Lementem az utcára és lefutottam az első félmaratonomat

Loading

A pulzus a minden. Itt volt nekem ez a télen viszonylag nehezen értelmezhető edzésterv vasárnapra: 10 perc bemelegítés, aztán kétszer egy óra futás, a kettő között 10 perc gyaloglás, majd 5-10 perc levezetés.

longrun.png

Ez az én fordításomban úgy nézett ki, hogy lassan, de azért fuss le egy félmaratont. Mert télen nem fogok 10 percet gyalogolni gyalogolni egy óra futás után, hogy kurvára megfázzak, mert nem is tudom, hogy tudnék-e 139-es bpm-mel gyalogolni, mert az nekem már kocogás. Mert igazából le akartam tudni ezt a félmaraton dolgot, túl régóta piszkált, és hát ott voltam már a sarkon, 16-nál. 

Nem tudom, mekkora …

Olvass tovább!

Bikás parkos 5*4-es intervall – első a Garminnal

Loading

Ma éreztem először azt, hogy a Garmin órámnak, a vágykielégítésen túl, tényleges haszna van.

Eddig Runtastic Pro-val futottam intervallt, és ott más opció nem lévén, -tól, -ig tempóra állítottam be az egyes szakaszokat, mellette pedig a decathlonos órámmal mértem a pulzust. Ez a mutatvány több sebből is vérzett. A pillanatnyi tempó nem biztos, egyenes arányban van a pulzussal, és a pillanatnyi tempót kurvára nem szereti a GPS.

Az az eddigi előny, hogy a Runtasticnak mindene az ezrenkénti tempó, az ebben az esetben egy elég komoly hátránnyá válik, hiszen a percekre megadott szakaszoknak semmi közük nincs a kilométerekhez, és így a …

Olvass tovább!

Garmin – első fartlek

Loading

Életem első fartlekje. Nem volt ismeretlen szó ez nekem, láttam már vagy háromszor leírva, mindegyik alkalommal valami edzéstervet nézegettem. Valószínűleg a paksi félmaraton pluszra akartam volna felkészülni, de pont akkor, múlt nyáron mondta először azt a térdem, hogy neki ez az egész nem kell és nem akarja velem csinálni.

Most talán – lekopogom – eljutok Debrecenbe, és mégiscsak meglesz életem első 21 kilométere, szóval nem úsztam meg életem első fartlekjét sem.

Félig elolvastam vagy három bejegyzést a fartlekről – ezt a futaneteset, meg ezt a futóblogosat, meg ezt a híresembereset (bár a középsőben a másik kettő is linkelve …

Olvass tovább!