Háttérképek

Loading

Innen már lassan a lazázás jön, 10 nap múlva Salzburg maraton, és így is valahol 190 km környékén fogom bejezni a hónapot, ami nekem azon kívül, hogy a legtöbb idáig, sok is, főleg, hogy márciusban 81-ig jutottam el, és azelőtt sem voltam önmagam hőse. Ennél többet magamból nem fogok kihozni már május hetedikéig.

Ha már addig nem esek neki semmi komolyabbnak, dumálok valami uborkaszezonosat.

Egy jó ideje már folyik a Facebookom gatyába rázása (ha már képtelen vagyok nem használni), hogy lehetőleg ne ez a szaros magyar közélet randalírozzon a falamon, hanem mondjuk egy normál élet függelékei, ami nálam többek között …

Olvass tovább!

02:00:00

Loading

18118773_10210695387813479_4198469028992117351_n.jpg

 

Oké, ezt a képet kell megfogalmaznom. Láthatóan nagyon elégedett vagyok magammal, és ez így is van. Éppen be tudom húzni a hasam, vége van az egésznek, és másodmagammal behoztam egy rakat embert sub két órával a célba jégesőben, viharos szélben, 10 perces kánikulákban egy nagyon veszélyes városon keresztül. Székesfehérvár. Brrrr.

Ha mindenki oda teszi a kezét ezt olvasva, ahova akarja – én a szívemre, tényleg -, akkor azért bevallhatjuk, hogy az éppenhogy megfutott két maratonommal és a nem túl világverő 1:54-es pébémmel nem festek túl hitelesen iramfutóként és ez ügyben meg kell mondanom, hogy kurvára ártatlan vagyok. 

Úgy kezdődött, hogy …

Olvass tovább!

Intensivstation

Loading

A következő vetítési időpont május 7. Ha minden jól alakul, akkor az idei első maratonomat fogom gyalulni és nem fog eszembe jutni ez a film – legalábbis tapasztalataim alapján harmincnál már nincs az a gondolat, ami segítene, onnan már csak a jelen van.

A május elsejei időpont már rég betelt – még a második terem is elment órák alatt, ahogy nézem.

Ha már így beleálltam, nem néztem meg a lehúzott filmet. Anna anyuja csak előrángatta a Trónok harcára beélesített HBO előfizetésekor létrehozott, eddig még soha nem használt GO regisztrációját. És működött.

Vasárnap háromnegyed hétkor a cicával együtt úri kényelemben leültem …

Olvass tovább!

Torrent

Loading

Hát ez ilyen magyar dolog, szerintem az kell, hogy legyen. Mármint mindkét oldalról. 

Képmutató vagyok, álszent, hogy most érdekel, de hát így működik az ember. Amikor közel hal meg a több száz ember, akkor változtatja meg a facebook oldala színét.

Az Ultra ennél többet érdemel, mert ez nekünk készült, mondom, amikor persze nem csak nekünk készült, de mi olvassuk magyarul Balázs (látjátok most nem is Simonyi) blogját, Szilvi a nagyszüleim falujától nem messze futja mindennapjait, Kata két zászlóval ér be Spártába, és ez a film innen lesz világhírű.

Az Ultra sokkal többet érdemel, mert egyáltalán elkészült.

De fent van torrenten, …

Olvass tovább!

A fejben otthagyott idő

Loading

Valahogy úgy kellene lennie, mint amikor a tömegben állok, mint amikor olyanok vagyunk, mint a lovak a bokszokban. Emelgetjük a sarkainkat, téblábolunk, kiüt rajtunk a várakozásban elnyelődni nem tudott energia. Mint ahogy most a Vivicittán is volt azzal a harmincezer emberrel, tuti mindenki fel volt húzva, mint az órarugó.

(Viktort biztos a délutáni tömeg lepte meg, de Peti a reggelin valószínűleg még inkább meglepődött, mert gyakorlatilag az összes ember, akiről tudja, hogy fut, kint volt a Városligetben. Pedig előtte marhára nem vette észre, hogy rá lennének feszülve az emberek pont erre a tavaszi félmaratonra, sőt, általában szájhúzós megjegyzések szoktak elcsattani …

Olvass tovább!