A tanácsra, megfontoltan támadó szárítókötél

Loading

Nem szeretném, ha azt gondolná bárki is, hogy a félbehagyott posztokat, történeteket, ígéreteket csak úgy ott hagyom az út szélén, mert én például a sorozatokban is azt utálom a legjobban, amikor hülyének néznek és/vagy és arra sem veszik a fáradtságot, hogy lezárjanak minden mellékszálat. Így lett Életem Legnagyobb Csalódása pl a Lost, amikor is kénytelen voltam rájönni, hogy irgalmatlanul sok időmet öltem bele egy olyan szériába, ami soha a büdös életben nem lesz elmagyarázva már. Ez akkora sérülést okozott bennem, hogy azóta is csak nagyon nehezen kezdek el bármilyen sorozatot nézni.

Szóval nem, én visszanyúlok a Mi a Halált Csináljak …

Olvass tovább!

Alkohol

Loading

Az alkoholnak meg nekem, ahogy az nem egy esetben lenni szokott, közös történetünk van, és ahogy az szintén lenni szokott, az még csak nem is velem kezdődött, hanem édesapámmal, aki annak ellenére, hogy nemzeti szinten is előkelő mennyiséget tudott egy nap alatt inputolni, életében egyszer láttam csak ingatag lábakon – a tesóm esküvőjén. Viszont 2007-ben kaptam egy telefont Anyától, amiből nem értettem és nem akartam érteni semmit és vissza kellett hívnom tesómat, hogy Apa meghalt? 

Itt persze egy csomó, szokás szerint ezen a blogon nem megfejtendő és egy valaha volt másikon elég részletesen szétcincált, belső kapcsolati háló következne, hogy melyik …

Olvass tovább!

Egy tényleg fontos poszt per hó

Loading

Na tehát én tényleg szívemen viselem, hogy az unokáink is kurva sokat fussanak, de hát a Föld, meg víz, meg ilyen alapvetések nélkül nem megy. És ezt most ne vegyük ennél komolyabbra, bár én szoktam, de az nem ez feltétlenül ez a blog.

Ugyan vettünk alig egy hónapja valami iszonyatosan modern, gyakorlatilag víz és áram nélkül mosó mosógépet, ami még így sem fogja soha visszahozni az árát, de Földvédelem szempontjából ezt pont semekkora lényeggel nem bír, mert végeredményben ez a bolygó meglepően kevéssé működik akármilyen valutával is.

Viszont az ember a jelen körülmények között valutával működik, szóval ebbe a csúcsszuper …

Olvass tovább!

Adidas Supernova Sequence Boost 7

Loading

Ez sem egy tegnapi történet, sőt, igazából ugyanakkor kezdődött, mint az azóta is rajtam maradt izomhúzódásom, ami egyébként az orvos szerint valami kisebb szakadás lehetett. Vagy valami ilyesmi. Heg képződött az érintett területen, ami nem igazán egy rugalmas dolog. Hosszú távon majd izomszövet lesz belőle, de akár egy évig is tarthat, mire egyáltalán nem fog jelezni. Amúgy terhelhető, maximum az öröm, meg a lelkesedés lehet kevesebb a fájdalom miatt.  Legalábbis ezt mondta a doki a Medicovernél, ez volt a marketing. Aztán elküldött röntgenre, mert arra muszáj, de amúgy nem látunk rajta semmit, meg beutalt MRI-re, amiről viszont kiderült, hogy nem …

Olvass tovább!

A VO2max értékről általában

Loading

Gondoltatok már arra, hogy milyen lehet Kilian Jornet az ágyban? 

Megmondom őszintén, én is. Valahol az egy órás kötelezőm negyven sokadik percében, amikor már lehagytam a lányt, akit kinéztem a Dunaparty megálló előtt (én vagyok a világ ura!!!), ez volt a következő markáns gondolat. 

Ha azt nézzük, hogy Kilian VO2max értéke valahol 90 környékén rombolja minden más sportoló önértékelését, valamint, ha rácsatolnánk egy power metert, akkor valószínűleg akkora Wattot mérnénk, ami elvinné egy falu esti világítását, akkor valószínűleg azt kell mondanunk, hogy HMMMM! És  ha mindehhez még hozzá vesszük, hogy mégiscsak egy latin lover, és nem felejtjük el, hogy …

Olvass tovább!