Oldaltámadás

Loading

A tegnapi önmotivációs céllal is írt picsogásom után, egyből úgy adtam az első adandó (ja, igen, rögtön tegnap esti) résztávos edzésesemet, ahogy azt kell.

Pedig jól indult, de aztán a második öt perc közepénél megjelent a RÉM, a görcsösségig fajuló oldalszúrás. Mindig a jobb oldalon. Mostanában új elem a váll alatt, a kulcscsontom környékén megjelenő “elszorulás”, amit azért nagyjából le tudok kezelni, de ezt, ezt nem. Ez valami kibaszott módon berántó fájdalom, és hiába állok meg percekig, nem segít, rajtam marad egészen sokáig.

És bármit nézek a neten, ennél nem jutok tovább, rögtön az első (fut, oldalszúrás) találatban gyakorlatilag minden …

Olvass tovább!

Valakinek oda is el kell jutni, hogy egyáltalán el tudja kezdeni.

Loading

Valószínűleg Pakson sokkal jobb eredményt értem volna el, ha valami tudományt viszek bele a nyárba és nem csak ötletszerűen gyűjtöm a futásokat (hosszú-hosszú-hosszú-domb-domb-hosszú). Tény az ugyanakkor, hogy annyira szarul éreztem magam az új munkahelyemen, annyira nehéz volt minden, és annyira tele volt a tököm, hogy nem bírtam volna elviselni még egy muszájfaktor beiktatátását. 

A neheze elmúlt, a nyár is elmúlt, és itt van az őszi szezon, és ha már van annyi pénzem, hogy benevezzek ide-oda, akkor miért ne tenném? Legyen keret, legyen cél, haladjunk, mert különben életemben nem fogok megfutni egy kurva maratont sem, aztán lájkolgathatom én Kiliant életem végéig, …

Olvass tovább!

A talpi bőnye, meg a Podiart, meg én

Loading

Valamikor a múlt héten megjött a Podiart talpbetét. Döbbenetes élmény volt, hogy amint betettem a cipőmbe, és belebújtam, azonnal hatott. Ugyanis abban pillanatban elfelejtetem az eredeti bajomat, mert egyből mindenhol máshol fájt. A tényekkel nem lehet vitatkozni, a dolog tényleg működik.

Úgy, és ott raktak bele púpokat, ahogy szerintem földi halandó lába önként nem áll.

Fokozatos hozzászoktatást javasoltak, ezért első nap végig alattam volt, és futáshoz is beraktam. Igazából csak a hatodik, az utolsó kilométer elejétől mondtam azt, hogy na ebből most elég, mert tényleg gecire fáj. Nem is a teljesen indokalatlan helyeken beépített göcsörtök fájtak elviselhetetlneül, hanem inkább …

Olvass tovább!