VII. Kis-Duna Maraton

Loading

Jaj, igen, megint így kezdem, tudom.

Apám Zalából származott, a számanincs kis faluk egyikéből, és akárhány pillanatban is éreztem meg azt csendes, végtelen levegőjű mélységet, amit falu, a hegy, vagy a Dola adni tudott, a végén mindig csak a finnyás, városi kisfiú gyötrelmeire emlékezem. Mind közül a legnagyobb büntetésnek az számított, amikor nyáron felültünk Fehérváron a negyvenfokos, műbör- vagy plüssüléses, szendvics, cigi- és vécészagú szagú vonatra, ami végigvonszolt a Balaton déli partján, egészen Nagykanizsáig.

Balatonaliga
Balatonvilágos
Szabadisóstó
Szabadifürdő
Siófok
Balatonszéplak
Zamárdi
Szántód
Balatonföldvár
Balatonszárszó
Balatonszemes
Balatonlelle
Balatonboglár
Fonyódliget
Fonyód
Alsóbélatelep
Balatonfenyves
Balatonmáriafürdő
Balatonszentgyörgy

Ott lógtam elejétől a végéig a …

Olvass tovább!

Rövid, a kinőtt, és a hosszú

Loading

Híreim vannak. Először is márciusban százhatvankettő kilométert futottam, pontosan eggyel többet, mint januárban. Tudom, volt köztük egy február. Az elszökött. Nem nagyon, elkaptam, végülis nem csinált semmi rosszat, csak most nem róla beszélek.  Hogy miért ünneplem a havi százhatvanakat? 2018 óta (pontosabban a 2019 áprilisi Muzslán szerzett sérülés óta) évi ezer kilométerekkel hitegettem magam sok mindenről. Talán most végre el tudok mozdulni innen, és évi sokkal több kilométerrel tehetem ugyanezt.

Aztán Jasmin Paris befutott a Barkley-n. Igen, lány,  anya,  okos,  állatokkal foglalkozik (továbbá majdnem annyira zöld, mint Greta Thunberg), de ez most mind nem számít. Ezeknél sokkal jobban örültem annak, …

Olvass tovább!