30

Loading

Olvasom Simonyi Balázsnál, hogy ő beza nem fog futni idén túlnyújtott hétvégi futásokat, mert egy 200 km-es versenyt úgysem lehet szimulálni egy három-négy órás szabadidős tevékenységgel.

Nos, hát itt a Földön ebből mi sem igaz, hiszen én kiválóan tudom nemhogy szimulálni, de faszán, élőben produkálni a lét minden szintű fájdalmát, ami csak rám vár majd a maratonon. Lassan az ötödik hete minden hétvégémre megvolt a két óra pluszos elkaminóm. Félmaraton, 25, 26, most hétvégén a 30, és pár nap múlva le kellene nyomni egy elegáns 34-et.

Az edzéstervben semmi ilyesmi nincs, hogy én bekukucskáljak a harminc környékére. Nem, a terv …

Olvass tovább!

My tralala

Loading

Tegnap elindultam futni. Ez valószínűleg a futóblogok legelcsépeltetebb mondata, de ha elmondom, hogy tegnapelőtti tavaszi 12 fok helyett mentem el futni tegnap a szakadó esőben, már rögtön egy dráma sejlik fel a semmitmondó mondat mögött.

Egyébként kurva jót mentem, majdnem meg tudtam ismételni a tavalyelőtt októberi játékaimat, amikor 5 km-eket hoztam ki hat nulla nullás tempóval százötvenes szívverés alatt.

 

pace_vs_heart_rate.PNG

 

Azt már korábbban is észrevettem, hogy a rendszeresebbre fűzött edzések, és főleg a magamhoz képest hosszú futások miatt és után ugrásszerűen javulnak a mutatók.

De ez most mind nem lényeg, mert amikor rákészültem és előbányásztam nagy töprengve a cuccaimat – sikerült …

Olvass tovább!

Tényleg truly

Loading

Szegény finnek, amikor kitalálták, hogy az év legkeményebb időszakában az év legfaszagyerekebb faszagyerekei fussanak 50, meg esetleg 25 kilométert, valószínűleg semennyire nem számoltak a globális klímaváltozással, vagy egyáltalán azzal, hogy Finnországon kívül senki fog tökig hóban gázolni.

Aztán jöttek a magyarok – DK bevallása szerint Bitliszbá jött, meg ő -, és rárepültek, mint multis dolgozók a visites meeting után kirakott Duran szendvicsekre. Mi lehet jobb, annál, ami ingyen van? Hát nem sok minden.

Az én szerencsém az volt, hogy most éppen nem vagyok mozgásképtelenségig lesérülve, valamint, hogy pontosan 25-öt írt elő a Lauftipps.ch edzésterve. Szóval idén lenyomhattam a Yours Truly …

Olvass tovább!