Peti nagy, belekönnyezős táblázata

Loading

Régebben szerettem összegezni, de egy ideje nem teszem, leginkább azért, mert az elmúlt évek mind-mind arról szóltak, hogy milyen szarságokat nem láttam előre. Ha összegzek, és felidézek egy időpontot, egy időszakot, akkor rögtön átváltok arra, hogy milyen gyanútlan voltam akkor, ha a rá következő eseményeket nézzük.

Most azonban, hogy totálisan feleslegesen ülök bent a munkahelyen, nekiálltam feltölteni Endomondóról Smashrunra a 2012-es futásaimat. Mind a 91 kilométert. És ahogy rányomtam az Analyze gombra, és megláttam a saját futásmindenségemet, hát teljesen belekönnyeztem a pontokba és görbékbe, hogy minden ott van egyetlenegy, lenyűgözően vizuális ábrán, a tényleg szinte legelső futásomtól kezdve egészen a …

Olvass tovább!

És akkor a hobbifutó nagy levegőt vett, és alámerült a Magyar Egészségügybe 2.

Loading

Remélhetőleg jó darabig ez lesz az utolsó egészségügyi jelentés – bár úgy gondolom, hogy ha már úgyis van egy időpontom a Sportkórházba, nem hagyom veszni, legalább ott is megmutatom a talpamat -, de annyi mindenképpen kijár ennek a történetnek, hogy adjak neki egy lezárást.

Nem tudom, hogy mennyi értelme volt elmenni Tatára úgy, hogy azt sem éreztem volna, ha egy villát bök a doki a combomba, annyi diklofenák volt bennem, de nem akartam elvesztegetni az időpontot, ha már aranyárban mérik az ilyet már a magánrendeléseken is.

Tatán egy órát vártunk. Nekem ezzel volt a legkevésbé bajom, de mindenki más meglehetősen …

Olvass tovább!

1st Voltaren® get rid of the kidney stone “run”

Loading

A jelekkel ellentétben határozott célom az, hogy ez a blog egy futóblog maradjon. 2015-ben elvileg, főleg magam számára, egészen érdekes dolgok fognak velem történni futásügyileg. Legalábbis remélem. Nem mondom, ez a december is érdekes volt idáig, de ha lehet, akkor azt kívánnám, hogy a következő 12 hónap inkább sportértékében legyen érdekes, ne orvosügyileg. Az eszkalálódó térdproblémám és a sunnyogó talpi íngyulladásom mellé december 13-án, SZOMBAT reggel (miért hétvégén, miért??) betársult egy igen tiszteletreméltó és magázandó vesegörcs. 

Mivel célom az, hogy a nemmaratonmanből maratonman legyen – csak így félvállról, Dean Karnazes módjára-, és mindezt tényleg futással, vagy ha az nem megy, 

Olvass tovább!

Nike Vomero 8

Loading

Cipőválasztó Gondolatmenet (úgy mint Madárvédő Golyókapkodó, valamint Óriástüdejű Levegőfújó)

A Pegasusba a lassan egy hónapja tartó siránkozások és sántítások ellenére is csordogálnak a kilométerek, most egészen pontosan 903 km van benne, amit egészen pontosan 903.000 méter. Ez az azért így sokkal jobban hangzik.

A Pegasusnak az ég világon semmi baja. Koszos, soha nem mostam, mert úgy olvastam, hogy az nem jó a cipőnek, meg hát úgy voltam vele, hogy én megdolgoztam ezért a koszért. De nem lyukas, nem kopott el a talpa, nincs megrogyva, és a jelenlegi bajaim ellenére is azt mondom, hogy nem fáj benne a lábam. Pontosabban mondva …

Olvass tovább!

Rodeó

Loading

Igazi, elbaszott, esős, bögrés, punnyatag vasárnap volt. Dani aznap lefutott 63 kilométert.

Ha minden rendben lett volna, akkor én is ott áztam volna szarrá a Velencei-tó körül, ehelyett a kanapén dőltem jobbra-balra, ahogy egymás után néztük a filmeket. Konrétan olyan voltam, mint egy potméter, éreztem, ahogy óráról órára nő bennem a feszültség. Tudtam, hogy kimegyek majd futni, de nem nyugtatott meg a gondolat, mert eleve 30 kilométert kellett volna futnom, és azt sem tudtam, hogy mi lesz, amikor kimegyek. Menni fog? Nem fog menni?

Sokat javult a térdem az elmúlt két hétben, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy száz …

Olvass tovább!