Kalandok Nagytétényben

 407 ,  1 

Tegnap azt hiszem találkoztam A Futásról Nőknek Györgyivel. Azt nem tudom, hogy őt tekintve mennyire lehetséges ez a Camponánál, – mert pusztán engem tekintve abszolút – viszont én azt mondom, hogy ő volt, mert marhára hasonlított rá. Lila sísapija és menő Hokája is volt.

Utána viszont rögtön lebuzigeciztek :(((

Nagyon fontos lehetett ezt kiadni magából, mert derékig kihajolt a fiatalember a kocsiból. Én mondtam, hogy túl lányos lett ez a Decathlonos TRAIL gatya!

És akkor még azt is el kell mesélnem, hogy gyanútlanul ódalgok a nagytétényi szemétlerakónál, meg a Chinoinnál, hogy lassan hazafele forduljak, erre, nem hiszitek el, de telibepofára szembejön Érd. Ezt nevezem karmának.

 

16472992_10210024665805848_4238981758237317608_n.jpg

 

Én nem tudom amúgy mit kavarnak arrafele ezek a vegyészek, de utána még négyszer eltévedtem. Hiába nézegettem a Google térképet, amint elraktam, 500 méteren belül elkavartam magam aszfalton.

 

breaking-bad-s2-bryan-cranston-aaron-paul-4-dvdbash-wordpress.jpg

 

A YT 25-öshöz képest már 23-24-től nagyon bukóba fordultam. Az nem volt kérdéses, hogy meglesz, de rettenetesen elfogytam lábban, fejben, pedig Érd sokkal keményebb volt. Ennyit számít a társas lét meg a szervezett frissítés.

Otthon baromira elkezdett behúzni hátul a lábam, alig vártam, hogy beugorjak a fürdősós, forró vízembe, hogy kiengedjen a görcs.

Ezeket csak a tapasztalatokon való morfondírozás miatt írom le, mert azt hiszem ebben a harminncas távban más előrelépés nem történt egy év alatt. Tavaly ilyenkor 6:19-es tempót mentem elsőre, másodikra 6:16-ost.

Most viszont tudtam, hogy mi fog történni velem, amikor nagyon szar lett hirtelen, akkor is tudtam, hogy meglesz, és mit kell, hogy csináljak, és ezt a görcsöt is ismerem már.

Remélem azért pár év múlva ugyanezeket nem harmincnál írom le, meg azt, hogy legalább 4:30 alá beérek Maratonfüreden. Ha nem, akkor megint csak lábat lógattam egy évig. Majdnem.

 

capture.JPG

15 hozzászólás “Kalandok Nagytétényben” bejegyzéshez

 1. Györgyi nem Hokás 😉

  Egyébként engem az érdekelne, hogy ha Januárban keveset futottál, aztán elmentél YT-re akkkkor miért futsz egy hétre rá 30-at, vagy el vagyok tévedve?

 2. @DSL: Affenébe.

  Nem vagy 🙂 Nem így kellene felépíteni a Maratonfüredet, de annyira jó idő volt és annyira kellett a kmgyűjtés a hiúságomnak, és annyira nem csináltam semmi érdemlegeset az elmúlt három hónapban, hogy úgy voltam vele, hogy most aztán!

  De majd próbálok valami épkézlábabb felkészülést összetákolni, most, hogy már tudom, hogy nem esek el harmincnál.

 3. @rrroka: Az, de vagy erre megyek, hogy meglegyen egy nagy kör a háztól, vagy turistát játszom a rakpartokon meg a korzón.
  Azért sok részt szeretek Tétény fele félúton, fel is fedezem a környéket, de néha kifejezetten szar helyeken lyukadok ki, mint pl most, ahogy korrirgáltam az érdi eltévedést. Egy 70-es hídon kellett átmennem amin még járda sem volt. Aztán valami le sem aszfaltozott, kutyákat sem kerítésezett utcába is benéztem, örültem, amikor felismertem a Camponához tartó utcákat.

 4. @téglánakgyors: én végigmentem a 3-as busz vonalán kb körtérről, az annyira nem elhagyatott.
  ha elvonatkoztatsz attól, hogy Érd, akkor ennek az utcának a vonalvezetését követve egészen sokáig el lehet futni biztonságban, ahol megfordultál ott pl a házaknál van kékkút is, az jó fordulópont, vagy el lehet jönni a borgödörig Érd-felsőre. 🙂

 5. Én rendszeresen itt futok. Ez a bányalég utca. Ha jól látom ez az a rész, amikor a 33-as végállomásától mész kifelé, jön egy T elágazó (az megy át a körforgalomba) és utána. Balról retek, jobbról szántóföld. Kedvenc szakaszom :D. A másik fele, az M6 melletti rész még izgalmasabb :D.
  Amúgy itt rengetegen bringáznak a minimál forgalom és a jó útminőség miatt. Én is pl. szoktam.

  És mire kaptad a buzigecit? Tényleg a nacira? Engem még nem mertek lebuzigecizni. Egyszer szólt be két suhanc pont itt, ezen a szakaszon, mentek a 33-as buszhoz vasárnap hajnalban buli után. Egy kör után még ott álltak a megállóban, én meg odamentem hozzájuk és megkérdeztem, hogy akkor mi is az ábra. Hatalmas meglepődés és sűrű bocsánatkérés után otthagytam a f*szba őket.

 6. @snatch_: Ez az, jókat szórakoztam magamban rajta, hogy milyen név már ez -bár biztos megvan a története.

  Szerintem is jó, biztos azért fordultam erre automatikusan, mert szimpatikusabb volt, mint amerre mennem kellett volna (át a járda nélküli gyorsforgalmi hídon a Barackos utcára)

  Hát más nem jutott eszembe, csak a tapadós naci, amire ráizgulhattak. Azért már elég jó combjaim vannak 🙂

  Nagyon nem akartam felvenni a kesztyűt. Régebben, sőt még most is nagyon küzdős vagyok, de volt egy barátom, aki egészen új megvilágításba helyezte ezeket a szituációkat, aminek nem tudok nem igazat adni: ez a ő nyomoruk, amit rám akarnak erőltetni, ez egyfajta energiavámpírság, hogy engem húznak le ezzel a szarral. És erre tényleg nincs szükségem, nem kérem.

 7. @téglánakgyors: engem az ilyesmi nagyon felzaklat, a múltkor aszfaltos mellékutcán rámhúzta egy nagy fekete autó, abból már van egy fél poszt…
  Egyszer viszont amikor Lemúrral futottam, hátulról belassított mellénk egy melósokkal teli furgon, mert nekem hosszú hajam volt, rajta meg kapucni. A sofőr szájáról le lehetett olvasni a “bazmeg ezek fiúk”-at a többi melós meg szakadta röhögéstől… 😀

 8. @rrroka: Nem akarom eladni, hogy mekkora zen vagyok, engem is betalál, írtam is róla, erről dumálunk. De magamat tekintve legalább odáig eljutottam, hogy konkrétan megálltam egy pillanatra, leforgattam magamban és eltettem félre. Az agyfaszos ösztönreakció ennél sokkal milyenebb lett volna, nem hiszem, hogy jó irányban.

  Az autó az teljesen más téma. Egyelőre kifejezetten szerencsés vagyok, még csak le sem dudáltak eddig, pedig a külvárosi járdák java használhatatlan, vagy én unom a méteres padkákra való fel-leugrálást. De azért én mindig szólok, ha járdára kanyarodnak hatvannal pl a Szerémi útról az Egér útra kanyarodva (Szerémi-Galvani), vagy főleg, ha látnak, de még rá is gyorsítanak. Ezekben a szitukban egy rosszabb napon nem én leszek ott, hanem egy tízéves kölök, vagy az én gyerekem később, akárki, mindegy. Az a nagy fekete kocsi is ráhúzza egy bringásra majd, mert olyan napja lesz…
  Magam miatt is szólok, ha meló után megyek, lehet, hogy jobban ki is pattan belőlem, de ezt ilyenkor nem bánom kivételesen.

  A melósok jó sztori :)))

 9. @téglánakgyors: Érd nagy részén nincs egyáltalán járda, vagy közelkedésre, futásra, babakocsitolásra teljesen alkalmatlan. :/ mindig van “járdaprogram” választások előtt, de csak négy évente a rizikós körzetekben. 😀

 10. Én konkrétan egyszer egy Suzukisnak kihajtottam a tükrét, miután beszólt nekem. A Pataki felé futottam a Balatoni úton a járdán, az pedig kanyarodott be nagy ívben és én pont mentem át a kereszteződésben, ahol ugye ilyen esetben nekem van elsőbbségem, de elkezdett beugatni. Én meg vissza. Erre megállt, én meg visszafordultam, odamentem hozzá, fogtam a tükrét és ellenkező irányba kihajtottam hozzátéve, hogy most még nem töröm le. És futottam tovább. Vártam, hogy jön majd utánam, de nem tette…

 11. @rrroka: a frászt vagyok bátor, csak ilyenkor felb*szom magam és az adrenalin csodákra képes 😀
  meg amúgy sem vagyok 2 méter, csak 190…és pálcika vékony 😀
  @téglánakgyors: mit járt az agyam, hogy melyik a barackos utca, mert tudtam, hogy találkoztam már vele. erre vasárnap nem ott futottam el? ez az, ami az angeli felől jön és balra 90 fokban megy tovább a műút fel a felüljáróra, de ott egyenesen kell menni, ugye? sose mertem még elmenni arra, hogy megnézzem mi van ott 😀

 12. @téglánakgyors: ja várj, én a barackos azon részére gondoltam, amit már nem futottál meg. most látom, hogy ott a párhuzamos felett is barackos van meg az M0 alatt átfutva is az már az. De legalább adtál egy tippet, amit kipróbálok majd. Én a párhuzamoson szoktam téténybe befutni, most majd elmegyek fel a barackoson. thx 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük