Hangos csendesen

Loading

Futás után zsibbadtan ereszkedem az estébe, minden jutalom ilyenkor, csak még óvatosabb, még csendesebb, mint eddig. Abigél mindent felülír.

Amióta futok, más jelei vannak a nyárnak. Szedertől ragad a cipőm talpa, lampionok várnak a Dunaparty Megállónál, kútról kútra futok, számolom, hogy odaérek-e még játszótérhez zárás előtt, újraizzadok a zuhany után.

Kiülünk a macskával a teraszra, aztán jóval később elalszik a lakás körülöttem:  a lányom, Anna; már csak a macska játsza le velem csak az energiáit, aztán elnyúlik egy fele akkora helyen mint ő maga.

Ő az igazi Otthon, amit valószínűleg senki nem ért meg soha, de lakásból, együtt élő párból

Olvass tovább!

Abigél

Loading

Az újrakezdésben az a legjobb, hogy nem feladat, hanem öröm. Nem KELL elérnem időt, távot, sebességet, és könnyen jön a sikerélmény – ez mind elképzelhetetlenül jól fekszik nekem, nagyon is tetszik a nem is annyira sunnyogó, eredendő lustaságomnak. Ezeknek az ismeretlen nélküli egyenleteknek, öt-hat-hét kilométereknek legszívesebben minden nap nekiállnék, hogy kiélvezzem, mennyire könnyű megoldani őket – és még csak nem is szégyellném magam az olcsón jött sikerélmény maradéktalan kiélvezése miatt. 

Múlt héten ötödjére mentem volna ki vasárnap, és jól jelzi azt a valóságot tudomásul nem vevő automatizmusomat, hogy eszembe sem jutott, hogy lehet, nem jutok ki.

Anna az első …

Olvass tovább!

Annyi minden

Loading

Kezdjük az elején. 96 kiló vagyok.

Mindig azt várom, hogy mikor érem el az alját, ha lejtmenet van, mert régen azért sokszor volt ilyen, hogy leértem, lefeküdtem az agyóceán legmélyén. Tudtam, mikor vagyok ott. Aztán egyszer csak – mert muszáj, mert ösztön, mert elég lett – ököllel rávertem a padlóra, és valahogy visszatornáztam magam a felszínre. Millió ilyen alkalom volt, és csodálatos dolog újra levegőt kapni.

Egy éve vártam az alját, és amikor már azt hittem, hogy ez az, akkor még mindig nem az volt, még ment az idő, még feljött további három kiló a kilencvenháromra is. Nem jött el …

Olvass tovább!

Jóga

Loading

Na kérem szépen.

Egyetlen idegesítőbb futóblogger van szerintem a túl sikeres futóbloggernél, az pedig az esőkelő, meg a nemfutó futóblogger. Azok senkiháziak. A szcéna megcsúfolói. Ezért tart itt az ország. Fake news. Na, és ezért az van, hogy nemigen írok semmit, mert hát ugyan kínok kínját ki- és beleállva újrakezdtem ez az egész borzalmat (aka futás), de már rögtön az első perctől kezdve derék- és vádlibénulással küzdöttem.

Ezt én hősiesen próbáltam lerázni magamról, nem tudomásul venni, de oda jutottam, hogy egyrészt lassan csak-csak azonosítottam, hogy megint csak a piriformisomról lehet szó, az sugároz helyben is, meg mindenhova is, másrészt karácsonyra

Olvass tovább!

Smashrun Pro ajiba

Loading

Szevasztok! 

Van nekem ez a kötődésem a Smashrunhoz, ahol mitadisten meg is szoktam évenként venni a Pro tagságot, mert imádom szarni a pénzt a futásba.

Ahogy lenni szokott, ha év végén rendelem meg, adnak mellé egy másik egy éves Pro előfizetést, és azt olyannak tudom adni, aki még sosesoha nem volt Smashrun Pro tag. Érdekel valakit egy ilyen, ajiba, karira?

 

720579_orig.png

 

A Smashrun egy színes-szagos, csakis futásra alkalmazható statisztikai, vagy milyen oldal, ahova szépen fel lehet akár automatikusan tölteni az edzéseket és cserébe baromi jó és jól kinéző kimutatásokat, összegzéseket kapsz magadról egészen addig, hogy például az egyes futások térképét …

Olvass tovább!