STARTERSACKERL – avagy a miheztartás végett a repicsomagokról

Loading

Ezt a haverom kapta egy üveghegyen is isten háta mögötti, vidéki tóátúszásra, csak mondom. Ja, aztán jól nekem adta, mert szinte csak véletlenül kerül sporttevékenység közelébe, igaz kitartóan veszi és hordja a sportkiegészítőket. 

A könyv a németség magazinlelkének esszenciája, mert nincs olyan téma, amiről ne tudnának szép, színes-szagos magazint csinálni, de a karra, vagy akárhova erősíthető villogó messzemenően odabasz egy 8 eurós faluversenyen, amit egyébként szarrá szponzorált/támogatott a helyi képviseletektől (bank, turista iroda, civil projektek, boltok) a Speedoig mindenki. 

 

dsc_1771-01.jpeg

 

Tudom, hogy a külföldi versenyeken sem mindig reklámzacsiból van a kerítés, hiszen pl az általam kinézett Wachau maratonon is csak egy post-it méretű érmet adnak, pólót meg vegyél magadnak, de hát akkor is, és csak azért is. Nekem körülbelül ez lenne a mérték, a benszülöttek imádják a gyöngyöket!

5 hozzászólás “STARTERSACKERL – avagy a miheztartás végett a repicsomagokról” bejegyzéshez

  1. Én eddig csak 2 külföldi versenyen futottam, Salzburgban és Karlovy Varyban, mindkettőn félmaratont, de annyira nagy szám rajt és befutó csomagokkal nem találkoztam ezeken.
    Salzburgban csak nagyjából érdektelen prospektusok voltak a rajtcsomagban, polót vagy egyéb tárgyat nem adtak, hanem pénzért árulták az esemény technikai polóját, de arra valami annyira igénytelen grafikát sikerült összerántaniuk, mintha egy amatör grafikus szívességből tervezte volna meg nekik.
    Karlovy Varyban jobb volt a rajtcsomag, volt benne Runners World magazin meg néhány prospektus a városról és egyéb cseh versenyekről, plusz ha jól emlékszem néhány Csehországban beváltható kedvezményes kupon, a legjobb egy olyan zsinóros hátizsák volt, amit az BSI-s őszi maratonokon is szoktak adni maratont futóknak, azóta evvel járok versenyekre.
    Befutó csomag viszont egyik versenyen sem volt, helyette a célterületen svédasztalos frissítés gyümölcsökkel és iso italokkal meg talán alkoholmentes sörrel, ezeken felül Salzburgban sokféle süti is volt, ezeket viszont mind csak helyben lehetett elfogyasztani, Salzburgban izzadtan, átfázva a 8 fokos kora májusi zimankóban nem volt sok időm és kedvem ott falatozgatni.
    Tapasztalom én is, hogy az utóbbi években szerényebbek lettek a BSI-s versenyek csomagjai, de szerintem simán hozzák, de inkább még verik is az említett osztrák, illetve cseh versenyek kinálatát. És ezek ráadásul nem helyi kis versenyek voltak, hanem komoly nemzetközi pézdíjasok, mindkettőn népes kenyai élboly verte a mezőnyt, ilyent magyar versenyen még nem láttam.

  2. @Kilfish: elég nagy ellenszele van a pénzdíjas versenyeknek itthon. Én őszintén szólva nem tudom megítélni, hogy jót tenne-e a versenyekkel a pénzdíj, de érzésre azt mondom, hogy inkább nagyon nem.

  3. @téglánakgyors: annyira én sem hiányolom, szerintem az a fontos hogy inkább minél többen induljanak ezeken az utcai futóversenyeken mintsem hogy az elit milyen számban vesz részt rajtuk, csak azért említettem meg, hogy jelezzem ezek nem kis falu versenyek voltak, hanem simán egy szinten lévők a budapesti nagy versenyekkel, ezért is mertem a rajtcsomagjaikat a hazaiakéval összevetni.

  4. jaja, szerencsére itthon még senki nem megy azért maratonra, mert Random Elitfuitó is indul. mi még azért megyünk, mert Alekosz is indul!!! 😀

  5. tavaly a második alkalommal megrendezett Budaörs Félmaratonon már ott állt a rajtnál egy fekete srác, aki végül meg is nyerte a versenyt. Ha jól emlékszem volt pénzdíj, de valami díjazás biztosan…pedig csak 300 körül volt a létszám a félmaratonon.
    amúgy amikor elkezdtem versenyeken indulni, akkor még szerettem a rajt és befutó csomagokat, izgi volt, hogy mi lesz benne, mára már tökre hidegen hagy, egyáltalán nem érdekel. A BSI-s csomagokkal szerintem nincs baj. Én is mindössze 2 versenyen voltam külföldön, a bécsi félmaratonra nem emlékszem már, hogy miben mi volt, de a tavalyi Berlin maratonon még a befutó csomag sem jutott el hozzám abban a nagy kavalkádban, ami a beérkezés után volt. Ja, ott a 98 eurós nevezésbe nem fér bele a technikai póló, azt külön meg kell venni. Nem mintha vágynék rá, az eddigiekkel sem tudok már mit csinálni…éppen minap gondolkodtam rajta, hogy kidobok/elajándékozom párat…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.