Májusra várva

Loading

Nem tudok erről – még mindig nem merem leírni, hogy róla – nem férfiként írni. Megítélni sem tudom, hogy mennyi az, amit látok, érzek a küzdelemből, várásból, hány méter az a maratonból, ultrából, amit végigkísérek, végigülök a várótermekben, odabent, a második széken, a hokedlin az ultrahang mellett, előtte térdelve, esténként hasába szúrva.

A futásból first world problem lesz egy pillanat alatt, sokadrangú önzőség, szükséglet, teher, minden elvárásnak megfelelni nem tudó szelepaktus. Oda tolom, teszem, halasztom, ahova éppen tudom, öt kilométerekre, ebéd helyetti Városligetekre, csak ne legyek fáradt, legyek fitt, kipihent, egészséges, optimista, laza, és tettrekész, amikor, ahol és ahányszor és akárhogyan is próbálkozunk. Két nappal előtte, két nappal utána, kétnaponta, naponta, naponta többször napokon át, bizonytalanságban, félelemből és szorongásból ismételve, netről és orvostól tanulva, mégsem látva és nem tudva semmit, nem kipihenten, nem optimistán, nem lazán, ki tudja, hogy egészségesen-e, szerelmet, intimitást ölbe kapva a muszáj elől.

Több mint három év alatt, de főleg az utolsó évben többet tanultam magamról, magunkról, mint a kilenc évünk alatt összesen. Igazán most lettünk sokkal többé mint két ember egymás mellett, és három inszemináció – reggel, most, azonnal, időre be kell érni, van-e dugó, reggel, most, azonnal, időre be kell érni, van-e dugó, reggel, most, azonnal, időre be kell érni, van-e dugó, – után az első lombikot követő idegölő hetek kimondani sem mert, reménnyé váló pillanatai megengedték, hogy innen lépjünk tovább az aknamezőn.

Laborok, genetikai ultrahang, ijedtség, kromoszómavizsgálat. A megkönnyebbülések és újrahajrázó félelmek között lassan felsejlik, hogy ennek a hullámsvasútnak lehet már soha nem is lesz vége, hogy pont úgy lesz eztán mint idén, mint most, hogy mindennapszövet lyukaiban, a mindenmás mindennél fontosabb dolgok között és után megengedem magamnak néhány percre, hogy

 

 

jogging_stroller.JPG

 

futóbabakocsikat nézegessek.

14 hozzászólás “Májusra várva” bejegyzéshez

  1. @DSL: minden nap, minden fb posztot, sztorit megnézek tőled, szorítok és szurkolok!

    Köszi mindenkinek, messze van még május, reméljük addig már minden rendben lesz.

  2. Gratulálok!
    Szinte a kezdetektől fogva követem a blogod read-only módban és már nem is tudom hányszor majdnem hozzászóltam, de ezt már nem hagyhatom szó nélkül.
    Szorítok, hogy minden simán menjen.

  3. @Kilfish: Innen majd remélem nekem is jobban megy a futás 😛

    @MiG: azt hiszem teljes magabiztossággal kijelenthetem, hogy ennyire még egyetlen kommentért sem dolgoztam meg 🙂 Köszönöm, és mi is reméljük!

  4. Vir vünsen.. izé. Kívánjuk nektek a lehető legszebb pillanatokat!

    (latod, a legszebb ekezetes betuket vadasztam le nagy gondossaggal nektek) 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.