Cuccok

Loading

Kezdjük azzal, ami nem volt felsorolva, ami bukó.

A Puma pólót bebuktam. Jó ideig tökéletesen végezte a dolgát, de ha csak az van rajtam, és fúj a szél és lógósabb a mellem, és egymás ellen lötyögnek, hullámoznak rajtam, akkor ez így együtt szerintem felér bármilyen zöldségaprítóval. Cézár sali, Petimellel. Az én hibám, hogy megint van mit szétszabni, de akkor sem bocsájtom meg. Kuka. Na jó nem, de ragasztanom kell alá már középtávon is.

 

puma.png

 

Aztán beszéljük ki végre ezt a férfimell témát. A férfimell jelen és sok egyéb esetben NEM a túlsúly miatt alakul ki, nekem sem azért van, mert van rajtam úszógumi. A férfimell egy kibaszott átok, és akkor érkezik, amikor ez emberre dobják a hormonatombombát a kamaszkor elején – csak, hogy halmozottan nehéz időszaka legyen az áldozatnak. Rám viszonylag korán dobta, bárki is volt. Még általános iskolában, a magamra ébredés környékén azt vettem  észre, hogy baromira szúr a mellbimbóm, és konkrétan a véznaságomból egyszer csak két kis tinimell állt kifele, mintha nem basztattak volna eleget akkor már nyolcadik éve az elálló füleimmel. Na hát már a csöcsömmel is a nyakamra jártak. Hogy az egyéb kategóriájú drámát rövidre zárjam, szerencsére, némileg jött hozzá hús máshol is, a fájások elmúltak, a főiskolán gyúrtam is rá, aztán még több hús jött, szóval némileg normalizálódott a helyzet, de egész életemben küzdöttem ezzel a hülyeséggel. 

A névtelen Nike. A Háda, mint ilyen angol import, molyszagú ruhák lelőhelye, elég komoly futóparadicsom tud lenni. Tele van nejloncuccokkal: a legtöbb rugby, meg focis baromság, de néha nagyobb Karimor kínálat van egy ilyen boltban, mint a Sportsdirectben. Én azt hiszem, egy Nike dri-fit focimezt, vagy ha nem mezt, akkor futballpólót vettem kb nulla forintért. Az összes téli futásomat abban nyomtam le, mert be lehet tűrni. Iszonyú jó anyaga van, és ugyan féltem a hagyományos nyakszegélyétől, de egyáltalán nem zavar. Atombestbuy. (Lehet, ez is szétszedett volna tegnap, mert eddig szerintem ez sem volt nagyon rajtam hosszú ujjú nélkül. Ki fog derülni.)

 

dsc_0915.JPG

 

A térdem miatt megszerettem a háromnegyedes nadrágokat. Az elején én is úgy voltam vele, mint rrroka, hogy kb egy nap van az évben, amikor létjogosultsága van egy ilyen textilnek, de már sokkal inkább egy ilyet húzok fel határeset, vagy annál kissé melegebb idő esetén, mint egy rövidnadrágot. Sokkal kevésbé zavar, mint egy hosszú felső felül, illetve semennyire nem zavar. A térdem viszont jobban szereti. Két ilyen gatyám van, az egyik fb csoportban lecsaptam egy jóárasított, ajándékba-kaptam-de-rossz-lett-a-méret Nike gatyára, ami csak annyival rosszabb a már vádliig érő verzióban is berendelt Ronhill Trail Cargo Contour gatyámnál, hogy alig van zsebe. De érzésre, minőségre ugyanolyan zseniális. A Ronhillt a Sportshoes-on rendeltem, és elsőre nem ért el hozzám a csomag, kellett hozzá egy ügyfélszolgálatos levelezgetés, meg egy második nekifutás. Ebben futottam le a maratont. Hátsó zsebben, telefon, három géllel szellősen, egyik oldalzsebben, 10-es zsepi algoflex forte tablettával, a másikban a Yurbuds Focus 200 fülhallgató várta a 30-ik kilométert. Remélem minőségre is jó lesz ez a széria (a rövid és a háromnegyedes darab), mert praktikusságban egyszerűen verhetetlen.

 

nike-filament-capri-519710-010-pv-2000.jpeg

ron1599_400_2.jpg

 

(Anna édesapja egy év alatt kinyírta a Ronhill futóövét a nagy telefonjával, ami elég komoly csalódás, én nagyon jó övnek ítéltem meg, amikor próbáltam, nézegettem. De az nem tudott túlnyúlni önmagán, és eddig bírta, hogy egy fityegős bőrtokkal megáldott – ami önmagában is egy otromba darab valami – Sasmung nagytelefont erőltessenek bele. Most egy Salomon Agile övet kapott, amibe akár négy ilyen telefont ist be lehet rakni és még egy szoft kulacsnak is marad hely. Kiváncsi leszek. Mindenesetre az már látszik, hogy apósom hardcore tesztelő. SIGMA PC 15.11 pulzusos órát ne vegyen senki, két évet nem bírt a szíja, és nem lehet cserélni.)

full_001016-009.jpg

salomon-agile-belt_664_1_720.jpg

 09_pc1511.jpg

Kalenji magába csomagolható széldzseki. 

Régóta szemeztem vele, mert nagyon kívánatosnak láttam, viszont 8-ért drágálottam, főleg, hogy dekás cucc. Ugyan a Decathlon lassan annyira olcsó, mint az Aldi, vagy Lidl (már semennyire), de éreztem, hogy tud még ennél jobb árat ajánlani, szóval elkezdődött az idegek harca. Az isztambuli bazársoron is évekig emlegetnék azt az alkuharcot, amit a mammutcéggel vívtam, mert kb két évig ment a huzavona, míg el tudtam hozni 4-ért.

Nagyon jól el lehet tenni a hátizsákba, nagyon vékony, nagyon kompakt, egyáltalán nem dzseki érzetű, ha rajta van az emberen. És egészen jól tartja odabent a hőmérsékletet, de egy bizonyos hőfokon túl persze dunsztos üveggé válik. Egyetlen baj vele, hogy az ujját nem lehet feltűrni. Ha idáig jut vele, aki alatta van, akkor kell levetnie, saját zsebébe hajtogatnia és tartó pánt alá bújtatnia a tenyerét. Kézben vivős feladat lesz. Kicsit idióta érzés, de nem a világvége. Talán jobb lenne ha övpántos lenne – talán még én is derékra tenném -, de 4000-ért nem vitatkozom. Jó cucc, azóta kapott is egy TRAIL jelzőt az érintett weboldalakon

 

dsc_0914.JPG

 

Yurbuds Focus 200

Semmit nem tudok a sportfüllhallgatókról. Az emberi és fizikai különbségekről sokkal többet, tehát az, hogy nekem 100%-osan bevált ez a dugasz, az még hangsúlyozottabban csak rám érvényes, mint bármi, amit ezen a blogon összehordok. Nem tudom, van-e értelme ennek a mondatnak, de értitek.

Nekem eláll a fülem, elég kevés porc került oda, puha, és nemigen marad meg benne semmi alapesetben sem, nemhogy mozogva, izzadva.

Na, ez bent maradt. A maraton előtti utolsó estén vettem a Médiában, leárazva, mert az Aqua computerbe azóta sem érkezett meg – ott rendeltem meg időben. Adtam még egy esélyt neki, és pont akciós lett a hülyevagyokban.

Egy gumiharangot adtak hozzá, ami meglehetősen komoly meglepetés volt, eléggé haragudtam volna, ha nem lett volna pont tökéletes (rendelni lehet hozzá. Fület kell fotózni, elküldeni, és a világ másik végéről küldenek egy kvázi személyre szabott gumivéget ingyen. Legalábbis ezt írják.)

Nem sokat tudtam vele gyakorolni, de kb két perc bénázás alatt megvoltam vele futás közben is. Utána egyszer nem kellett titkosügynököt játszanom, nem nyúlkáltam hozzá.

Eleinte mindenképpen bedugósat akartam, mert a Sennheiserekkel van jobb élményem, de aztán kaptam egy próbadarabot acélarcéltől, ami agybadugás nélkül is jól szólt. Sajnos nem lett meg a kábel alsó része, és toldás helyett inkább vettem egy újat. De itt is köszönöm neki még egyszer!

Menet közben felülbíráltam a külső zajokra vonatkozó leszarom szabályomat is, és nagyon jól tettem. Nem kellett fokozottan magam mellé nézegetnem, mindent hallottam, ami körülöttem történt, pár szót még beszélgettem is valakivel, úgy, hogy közben szólt a zene.

 

jbl-yurbuds-focus-200-in-ear-black-headphones-headsets.png

 

Nem vagyok audiofil. Nekem a Sennheiser basszus túlvezérlése a zenei mennyország, amiért egy komolyabb zenész kapásból vagy öt kokit adna. Mindenesetre a sennheiserséget ugyan nem tudta produkálni a Yurbuds, de egyáltalán nem volt vékony a zene. Arra, hogy pár alkalommal előkapjam, több mint jó.

A kábel ugyanakkor a régi, hengeralakú, öncsomosódó rémálom. E felett hatezer forintért hajlandó vagyok napirendre térni, szóval ez nekem egy igen jó beszerzés volt.

Van ennek a szériának, zeneirányítós, meg telefonálos (zöld robotos, harapott almás) verziója is, de még véletlenül sem kellett nekem olyan.

(Egyébként azt figyeltem meg, hogy rengetegen használják a Sony úszni is képes, tarkón átívelő, mp3 lejátszóját. Az használtan is 20 ropi, az igaz.)

waterproof-sony-nwz-w27-walkman-mp3-player-4.jpg

 

És ne feledjétek, a felszerelés legalább olyan fontos, mint a futás, ne süllyedjetek odáig, mint egyesek, akik teremcipőben futnak rekordidejű Balboát, és hasonlók. Tessék integrálódni a fogyasztói társadalomba! #kétévazmárazörökkévalóság

10 hozzászólás “Cuccok” bejegyzéshez

  1. fiúk, világosítsatok már fel, hogy van ez a mellbimbó kidörzsöléses dolog. nő létemre nehezen tudom elképzelni. 🙂 ha egy olyan pólóban futottok, ami nem lötyög rajtatok, akkor az nem dörzsöli ki? vagy ez anyag függő?

    és hogy van ez a letapasztásos dolog? az izzadságtól nem válik le menet közben a ragtapasz? 🙂

  2. Ezt a kidörzsölődést én sem értem, ez csak 21 km felett jön elő? Vagy kicsi a mellem? 😀 A fülhallgatót meg szívesen. 🙂

  3. @verthed: @brutalfitnessz: Hát biztos láttatok már strandon kövér férfiakat, lógósabb mellel. Induljunk ki ebből. Tegyük hozzá, hogy ettől a jelenségtől, amit belinkeltem, leírtam bizonyára érzékenyebb, sérülékenyebb a bimbóm. És ha még nem vihogtok, akkor menjünk azzal tovább, hogy még az ilyen férfiak sem indulnak neki futni melltartóval. És akkor bizony a mellbimbó meg a póló között nincs védőanyag.
    Igen, ha a póló egy normál pamutpóló, vagy ‘normál’ futópóló, akkor hosszabb távon és/vagy időjárás függvényében konkrétan szétreszeli a síkból kvázi kiálló részeket, jelen esetben a mellbimbót, ebben nincs semmi csoda, csak izzadtság, nedvesség, felpuhult bőr, és testi ‘hiba’.

    A tapadós pólók értelemszerűen nem mozognak, súrlódnak annyit a bőrön, viszont kurvára súlyosbítják azt, ami amúgy is. Gondoljatok a kötözött sonkára.

    A decathlonos pólóknak van egy ilyen fajtája, ami nem tapadós, de állítólag szálcsiszolt a kényes területen, és nem dörzsőlt. Csak fogtam ilyet, nem hordtam, de tapintásra nem győzött meg. (A Puma esete viszont azt mondja, hogy a tapintás is csal) Van egy ilyen Saucony felsőm, az viszont működik, csak némileg kisebb, mint ahogy azt mostanában szeretem.

    Le kell ragasztani. A múltkori baleset után, le is ragasztottam maraton előtt, de ami eddig megmaradt, az talán a táv hossza, vagy más miatt, lejött. Amit a sátorban adtak, az is lejött, hálistennek kértem még egyet tartaléknak, az kb kitartott a végéig. Leukoplaszt lesz a megoldás, az legalább csak egyszer fáj. De ezért (is) kötelező a környéken vágni a szőrt. Na meg azért is, mert az is csak dörzsöl egy idő után.

  4. én nem vihogok, átérzem a probléma súlyát.:) hogy hogy erre még nem létezik valami tuti jó megoldás? annyit olvasni erről a maratonok kapcsán. pl. valami nem csajos leszorítós top.

  5. @verthed: Tavaly az Ultrabalatonon célba ért egy srác, ő ezt úgy oldotta meg, hogy vágott két lukat a pólóján a mellbimbóinál. 😀

  6. @haanchee: remek! én ebben üzleti potenciált látok 😀

  7. Az írásod -megint- vicces, és élvezetes! A cucckérdést viszont Simonyibalázs irányba kell vinnem(pamuttrikóban nyomta a legutóbbi UB-t). Nem menőzni akarok, de kurvasokat futottam szaros lengyelmelegítő-pamutpóló-bármiakármicipő kombóban 4perces kilométerekkel, és bazdmeg, nem fájt.
    Most, 6perces kocogáshoz FUTÓRUHÁZATOT veszek. Magam magamat nézem le… 😉

    Szóval, szerintem ezt a kérdést -írásodban foglaltaknak is megfeleltetve- túlragozod! 🙂
    Ha pamutfelsőben beizzadva lenyomsz egy húszast, nem hiszem kidörzsöl bármi is…tényleg nem rémlik ilyen. A versenyeken kapott technikai póló engem is dörzsölt véresre… bánat se tudja, lehet a technikai ritkás-egyenetlen szövése az ok? Meg kéne kérdezni pár profit, és ruhásszakembert.

    Őszintén, nem hiszem, amatőr futóként az lenne a megoldás, hogy mennél drágább- és drágább ruhákat vásároljunk. Akkor csak újabb -más tematikájú- konzumidiótákkal lesz gazdagabb ez a szép Világ. 😉

  8. @Zsákszabi: Balázs, ha jól emlékszem, a Spartathlont is trikóban nyomta, és nem is tagadom, hogy ennek megvan a létjogosultsága. Sőt, hogy csak-csal elvigyem konzumirányba a pamutot is, van egy ilyen amerikai cég is (Tracksmith), amelyik kifejezetten futásra gyárt pamutcuccokat:

    http://www.wired.com/2014/07/a-new-line-of-running-gear-for-people-who-love-old-school-style/

    Én is futottam az elején pamutban, és ugyan képtelen voltam akkor még hosszabb távok teljesítésére, de emlékszem, hogy mennyire bántott az elnehezült, surlódó anyag.

    Hogy kit szab szét egy pamutpóló, vagy egy nem igazán technikás technikai póló az pont annyira egyéni dolog, mint a fülhallgató kérdéskör. Ami nekem működik, az másnak nem fog. Nem vagyunk egyformák. Én a mellbimbóvérzős fajta futó vagyok sajnos, 20 km alatt egy vizet magából kidobni, szétteríteni nem tudó pamutpóló engem megölne.

    Valahol olvastam, hogy sok titok nincs a műanyag futópólók esetében sem, mindenki ugyanarról a piacról szerzi be az anyagot, az a kérdés, hogy mennyi pénzt áldoz a minőségre. A megoldás a tapadós, vagy mellrészen szálcsiszolt pólók, vagy a leragasztás, ennyi.

    A vásárlás meleg pite, végtelen pénzt el lehet költeni a futásra. Hogy ki mennyit tud, akar, az is ugyanolyan téma, mint a fülhallgató, vagy a testfelépítés. Természetesen láttam már komoly futót, sima alsógatyára húzott nadrágban is négyszer akkora távot futni, mint amennyire én egyáltalán képes vagyok technikai felszerelésben.

    Úgy vagyok vele, hogy sokkal nagyobb faszságokra költöttem el sokkal nagyobb összegeket, és most élveztem, hogy kicsit felszereltem magam. Kb most készen vagyok egy ideig – remélem – egy-két cuccot még bemutatok itt, amiről még nem írtam, aztán ennyi. Igyekszem nem venni egy új órát, mert igazából tényleg nincs szükségem rá, és az látod már valóban konzumidiótaság lenne (meglátjuk mennyire vagyok felnőtt). Most már tényleg csak futnom kell 🙂

  9. Ilyen nike focimezem nekem is van, szintén turis. 🙂 Én annyira futáshoz nem szeretem, mondjuk nekem kevésbé érzékenyek a bimbiim.

    Az övtáskás rész érdekes volt, én a kezdetektől egy decás alaptatyót hordok magammal, mert olyan karpántot nem tudnék hordani. 2000 huf volt, teló, lakáskulcs, esetleg pár zsepi belefér, megtettem vele másfél-két év alat kb. 3000 km-t, köszöni szépen nem akar szétjönni. Mondjuk én nem szeretek cipelni magammal mindenféle szart, meg nem is futok akkora távokat, hogy kelljen. Inni meg úgy szoktam, hogy arra futok amerre van kút, bár olyan 15-16 fok alatt egy félmaratont is letolok frissítés nélkül, többet meg nem szoktam futni. 🙂 Nyáron néha azér neccesebb, de egy tizest még kibírok a 30 fokban.

    A yurbuds fülest talán már írtam egy másik posztnál, hogy szerintem is kurva jó, én a hangminőséggel futás ügyileg nem nagyon törődök, a lényeg, hogy szóljon valami, meg túl hangosan úgy se szoktam hallgatni ilyenkor.

  10. @videkiman: Hát ha írtad, akkor jól elfelejtettem, mert azért elég vakon rendeltem be végül. Szerencsére tényleg jó lett. Igaz, azóta nem volt rajtam, vszeg sose leszek egy zenehallgatós kocogó.

    Én is dekás övtáskával kezdtem, a moduláris övükkel. Nagyon sajnálom, hogy nem szerettem meg, mert Anna a feleségem, akkora műgonddal választotta ki az akkori szülinapomra. Vonalzót vitt magával, hogy megmérje, biztos belefér-e a telefonom 🙂

    A kutakat én is állandóan nézem, gyűjtöm a saját adatbázisomba. Sőt, nézegettem a kozkutak.hu-t, de az a projekt bedöglött, ha jól emlékszem.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.