Uborkák és kánonok

Loading

Nálam még uborkaszezon van, marad is még egy ideig, de nem a nagyvilágban. Ott dübörgnek a talpak, pukkanak a posztok. A kilométerek, kudosok, száma végtelen és egyre nő. Így, ha magamról nem is tudok/akarok  írni, van milyen anyaghoz nyúlni, tele vagyunk versenyekkel, szenzációkkal, hírekkel. Nem is könnyű választani, de azért hosszas szelektálás sikerült kiválasztani a nyár kétségtelenül legfontosabb történését.

Minden sportos kütyük pápája, DC Rainmaker decathlonos cipőt húzott a lábára.

 

unnamed_1.png

 

Ezzel a példátlan horderejű tettel, a Kalenji bekerült a hivatalos kánonba a Garmin, a Suunto, az Adidas, a Nike, a Strava, egyszóval azon iparági szereplők közé, akik igazán számítanak.

Talán pont a most zajló UTMB ihlette azt a pár éve népszerű agymenést, hogy mi különbözteti meg az újvilági futót az óvilági futótól. (Europe: Compress everything! Nem tudom, hogy még mindig kompresszálunk-e, mindenesetre olvassátok el ezt meg ezt, tényleg vicces, igaz némeileg idejétmúlt, ha a kamionos satyók runnabes térhódítását nézzük.)

Számomra soha nem az érszorítás adta a különbséget, én azt mondom, hogy a pár éve már az öreg kontinensünkön élő Rainmaker is most, a Decatlon által lett turistából igazi hollandi. (Még akkor is, ha idén, tavaly év végén a Decathlon megkezdte a tengerentúli terjeszkedését. Viszlát North Face!)

 

2 hozzászólás “Uborkák és kánonok” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.